Roland Blues Cube Stage

Roland Blues Cube Stage

Opis:


Blues Cube Stage gitarsko pojačalo

Original lampaški zvuk za vrhunske gitariste

Najnovija serija Blues Cube je početak nove ere sa klasičnim 1x12 combo pojačalom koje kombinuje lampaški zvuk i dinamiku sa pouzdanošću i prenosivošću najmodernijih pojačala. Daleko bolja od emulacije Rolandova Tube Logic tehnologija u svakom aspektu reprodukuje funkcionisanje cenjenih lampaških pojačala od gutarskog ulaza do izlaza na zvučnik. Clean i crunch kanali se mogu koristiti nezavisno jedan od drugog ili se kombinovati radi postizanja kompleksnih tonova a razni izlazni modusi omogućuju jake pune zvuke pri bilo kojoj jačini. Blues Cube su testirani na turnejama i usavršeni na osnovu predloga vrhunskih gitarista kako bi imali slatki, magični zvuk i osećaj koji od sjajnog gitarskog pojačala pravi veoma izražajni muzički instrument.

Gitarsko pojačalo od 60 Watta sa originalnim lampaškim zvukom i osećajemRolandova Tube Logic tehnologija obezbeđuje interaktivno menjanje tona kao kod poznatih vintage lampaških pojačala, sve sa karakteristikama pretpojačala i distorzijom, kompresijom od napajanja itd.Nezavisni Clean i Crunch kanali i jedinstveni Dual Tone mod za miksanje kanala kako bi se proširile tonske mogućnosti.Master volume, tropojasni EQ plus Boost i Tone prekidači na svakom kanaluČetiri načina kontrole snage (0.5 W, 15 W, 45 W, Max) omogućuju maksimalno kvalitetan zvuk na bilo kojoj glasnoćiVeoma kvalitetan reverbKlasični dizajn sa otvorenom zadnjom stranom kućišta i specijalnim 12" zvučnikom čine ga zapaženijim na biniModeran izgled sa vintage prizvukomPojačalo je fizički lagano ali to mu ni najmanje ne smanjuje kvalitet zvukaPoseduje USB port za direktno snimanje u kompjuterIzbor kanala i Dual Tone funkcije se kontroliše opcionom footswitch pedalom

Sjajni zvuk pojačala sa Tube Logic tehnologijom

Topao, dinamičan, elastičan... to su termini kojima su gitaristi opisivali sjajno iskustvo sviranja na omiljenim lampaškim pojačalima. Zahvaljujući Rolandovoj Tube Logic tehnologiji se ovi termini mogu primeniti i na Blues Cube Stage pojačala. Iako su drastično napredovali od prve generacije originalnih Blues Cube pojačala iz devedesetih godina prošlog veka, najnovija Tube Logic tehnologija obezbeđuje kompleksni interaktivni zvuk klasičnog lampaškog pojačala do najmanjeg detalja sa pravim zvukom koji izdvaja gitarsko pojačalo i čini ga pravim muzičkim instrumentom. Sjajan osećaj, kontrola distorzije, mnoštvo aplikacija koje gitaristi cene kod najboljih vintage lampaških pojačala sve i još mnogo više se nalazi u Blues Cube.

Pojačalo za profesionalne gitariste

Spremno za svirku uživo Blues Cube Stage ima snagu od 60W i specijalni zvučnik od 12incha koji je posebno napravljen da maksimalno iskoristi Tube Logic tehnologiju. Otvoreno drveno kućište obezbeđuje odlične akustične karakteristike za solo ili sviranje u bendu.

Clean, Crunch i Dual Tone

Blues Cube Stage ima dva nezavisna kanala - jedan za čistije zvuke, drugi za crunch zvuk. Oba kanala imaju sopstvene Boost i Tone prekidače kojima se oblikuje karakter zvuka. Kontrola jačine zvuka Clean kanala koristi prirodnu punoću zvuka lampaških pojačala i pokazuje svoju snagu kad se pojača, a kontrola gaina Crunch kanala omogućuje različite zvuke od blagih do agresivnih. Pritiskom na taster jedinstveni Dual Tone mod omogućuje miks oba kanala i ogroman izbor bogatih tonova. I baš kao kod pravog vintage lampaškog pojačala Blues Cube se odlično kombinuje sa pedalama koje dodatno podešavaju zvuk koji ulazi u pojačalo.

Odličan zvuk pri bilo kojoj jačini

Svaki gitariska koji je koristio lampaško pojačalo zna da ako želi dobiti dobar zvuk iz pojačala mora da dobro pojača glasnoću zvuka i dosta optereti lampe. Loša strana je da tada zvuk postane preglasan za bilo šta osim velikih prostora, iako to nikad nije sprečavalo gitariste da pokušavaju! Međutim, sa Tube Logic tehnologijom Blues Cube daje kompleksne distorzione karakteristike lampaških pojačala pa se u interakciji sa izlaznim trafoom zvuk obogaćuje i poboljšava dok se pojačava ukupna jačina zvuka. Međutim pomoću Power Control funkcije koju Bles Cube poseduje moguće je uživati u zvuku odgovarajućeg nivoa u svakoj situaciji od snimanja do probe ili svirke u malom prostoru, ali i više od toga.

Lako za prenošenje i održavanje

Uz najmoderniji pristup problemima Blues Cube eliminiše dve mane svih lampaških pojačala koji su dovoljno snažni za binu - izuzetno su teška, lako ih je oštetiti i vibracijama i zahtevaju skupo održavanje i česte zamene lampi kako bi se održao dobar zvuk. Nasuprot tome Blues Cube ne zahteva održavanje i pažljivo je konstruisan kako bi se težina smanjila na svaki način koji ne utiče na zvuk. Uz Blues Cube može se uživati u sjajnom lampaškom zvuku na svakoj svirci, ali je mnogo lakše doneti i odneti odatle bez brige o lampama!

Efekti, pedale i snimanje direktno preko USB

Blues Cube Stage poseduje reverb efekat a na zadnjem panelu se nalazi jack za priključivanje footswitch pedale kojom se mogu menjati kanali i izabrati Dual Tone mod. A jednostavno je snimiti bogat ton Blues Cube Stage pojačala u kompjuter preko ugrađenog USB porta.

Specifications

 • Rated Power Output60 W
  Nominal Input LevelINPUT HIGH: -10 dBu (1 M ohm)
  INPUT LOW: 0 dBuSpeaker30 cm (12 inches) x 1ControlsPOWER switch
  DUAL TONE switch
  CH SELECT switch
  [CLEAN channel]BOOST button
  TONE button
  VOLUME knob
  [CRUNCH channel]BOOST button
  TONE button
  GAIN knob
  VOLUME knob[EQUALIZER]BASS knob
  MIDDLE knob
  TREBLE knob[EFFECT]REVERB knob
  MASTER knob
  POWER CONTROL switchIndicatorsCLEAN CHANNEL
  BOOST
  TONE
  CRUNCH CHANNEL
  BOOST
  TONE
  POWERConnectorsINPUT HIGH/LOW jack: 1/4-inch phone type
  LINE OUT jack: 1/4-inch phone type
  PHONES jack: Stereo 1/4-inch phone type
  FOOT SW (TIP: CH SELECT, RING: DUAL TONE) jack: 1/4-inch TRS phone type
  REC OUT: USB type B
  AC IN jackPower Consumption58 W
  AccessoriesOwner's manual
  Power cordOptions (sold separately)Footswitch (BOSS FS-5L, BOSS FS-6, BOSS FS-7)
  SIZE AND WEIGHTWidth513 mm
  20-1/4 inchesDepth244 mm
  9-10/16 inchesHeight465 mm
  18-5/16 inchesWeight14 kg
  30 lbs. 14 oz.* 0 dBu = 0.775 Vrms